Што заедничко имаат Amazon,Google, Facebook и Apple

Што заедничко имаат Amazon,Google, Facebook и Apple

Вчера среда се сретнаа главните извршни директори на четворицата најмоќни играчи на технолошката индустрија, Амазон, Епл, Фејсбук и Гугл .И покрај тоа што секоја компанија е под надзор од различни причини комисијата го искористи ова сослушување оваа недела да укаже на сличностите меѓу сите четири  што го прави случајот за идна регулаторна реформа.

Од минатиот јуни законодавците се ангажираа во убедлива антимонополска истрага во технолошкиот сектор упатувајќи на тоа како некои од најзначајните имиња во индустријата пораснале премногу големи.Процес им го отежна извршниот директорите на Фејсбук Амазон.

Претставникот Дејвид Цицилин претседател на поткомитетот на Судскиот комитет за судска пракса рече:овие четири корпорации се разликуваат но се важни и значајни ние забележавме вообичаени модели и проблеми.Со стекнувањето доминација на нивните соодветни пазари, компаниите би можеле да го отежнат конкурентските компании и производи.Комитетот планира да издаде извештај на крајот на летото во кој ќе ги утврди своите наоди.Фејсбук и Гугл веќе се под монопол надзор од страна на спроведувањето на законот. 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.