Google и Youtube повторно паднаа ! Што се крие позади нападите кон гигантите !?

Услугите на Google, YouTube и Gmail денес беа паднати околу 45 минути, а проблемот го пријавија голем број корисници од Европа, но и од целиот свет.

Сè започна околу 12,45 часот кога корисниците ширум светот, вклучително и Македонија, започнаа да пријавуваат проблеми со работењето на нивната омилена услуга за споделување видео на Интернет. Повеќето корисници воопшто не можат да пристапат до YouTube, се појавува само пораката „нешто тргна наопаку“ .

Сепак, наскоро започнаа проблеми со Gmail, но и со други услуги – Hangouts, Google Drive, Meet …

Повеќето корисници воопшто не можат да пристапат до овие страници, се појавува само пораката „нешто тргна наопаку“ и илустрација на мајмун со алатка …

Познати хакери објавија на интернет дека тие не стојат како виновници на нападот , туку дека е ова техничка грешка на компаниите.

Други пак анализи кој што се правени е дека токму овие компании долго време се на мета на напади од хакери кој што се дебело платени за ова .

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *