Tags :PC

Софтвер

Windows XP сеуште се користи

Windows XP иако е стар веќе 20 години и натаму упорно се користи Според проценките на Net Applications околу 2,26 од активните уреди и натаму имаат инсталирано Windows XP оперативен систем кој веќе од 2014 година не добива никаква софтверска поддршка ниту безбедносни надградби. Десктоп оперативниот систем Windows XP иако е стар веќе 20 години […]Read More

Софтвер

Половина од антивирусните програми не се ефикасни

SE Labs спроведоа голем експеримент Инсталирањето на антивирусна програма не е само еден од првите совети кога станува збор за нашата безбедност, туку е и важен фактор што може да обезбеди оптимални перформанси на компјутерот. Експерти за безбедност на SE Labs спроведоа голем експеримент за да утврдат дали антивирусните програми на водечките развивачи се доволно […]Read More

Хардвер

Huawei ќе го претстави првиот десктоп компјутер

Новиот компјутер на Huawei ќе го произведува Foxconn Наскоро во Кина Huawei има во план да го претстави својот прв десктоп компјутер, кој ќе добие генеричко име Qingyun W510. Huawei за деловна примена го подготвува својор прв десктоп компјутер, што ќе се темели на 24-јадрен и 7-нанометарски Kupeng 920 процесор. Новиот компјутер на Huawei ќе […]Read More

Хардвер

Konami произведе гејмерски компјутер

Konami започна со производство на гејмерски компјутери Konami одлучи да влезе на пазарот на гејмерски компјутери. Konami претстави 3 модели на компјутери кои се дел од Arespear линијата, како и два модела на гејмерски тастатури и гејмерски слушалки. Куќиштата имаат црни и сребрени панели кои се разликуваат од Apple Mac Pro. Најевтиниот е Arespear C300 кој чини 1.750 долари. […]Read More

Хардвер

Huawei десктоп PC со Kunpeng 920 процесор

Најавен и тестиран Huawei десктоп PC со Kunpeng 920 процесор Huawei веќе некоре време подготвува нов вид десктоп компјутер, со прилагодени матични плочи, како и прилагоден процесор и опреативен систем. Huawei планира со овој PC да ја снабдува кинеската влада и институциите, а јасно е дека компанијата сака да се дистанцира од технологиите кои се креирани […]Read More