Tags :Zoom

Социјални Медиуми

Zoom отвора нов центар за податоци во Сингапур

Zoom отвора нов центар за податоци во Сингапур Видео комуникациите на Зум отворија нов центар за податоци во Сингапур неговиот прв во Југоисточна Азија. Користењето на услугите за видео конференции на Зум се зголеми, бидејќи огромен број луѓе низ целиот свет работат од дома, поради рабници на коронавирус но компанијата исто така се најде под […]Read More

Софтвер

Американската Компанија Zoom исчезнува oд Кина

Американската Компанија Zoom исчезнува oд Кина Зголемените тензии меѓу САД и Кина ги прават бизнисите нестабилни. Многу компании веќе бараат алтернативи. Неодамна американската софтверска компанија за видео конференции преку Интернет, Зум објави дека ќе запре директната продажба во Кина. Во соопштението се наведува дека Зум  веќе нема директно да продава услуги или да ги надградува услугите на клиенти чија […]Read More

Социјални Медиуми

Zoom сега поддржува Dark Mode за Android телефони

Zoom со ново ажурирање за Android Zoom е алтернативна апликација која продолжува да регистрира прилично солиден број инсталации ширум светот. Не случајно, ова е еден од насловите што постави голем број на рекорди за популарност во App Store и Google Play од почетокот на годината. AndroidPolice сега нè информира за најновото ажурирање на Zoom, кое […]Read More

Софтвер

Mmhmm ќе се обиде да ги направи Zoom и PowerPoint

Mmhmm е нова технологија на која работи компанија основана од поранешниот директор на Evernote. Станува збор за апликација- виртуелна камера која може да се интегрира со речиси сите постоечки сервиси за стрим, од Zoom до YouTube и Google Meet. Она што го овозможува апликацијата е едноставна интеграција на презентации во видеата. Со Mmhmm корисникот може […]Read More