GitHub на Microsoft ги отстранува зборовите за кодирање како господар и роб

GitHub на Microsoft ги отстранува зборовите за кодирање како господар и роб.

„Тоа е одлична идеја и веќе работиме на тоа“, рече извршниот директор на GitHub.

Во програмирањето, терминот господар може да се однесува на главната верзија на софтверски проект од кој се создаваат варијации,Во четвртокот извршниот директор на GitHub даде објаснување на технолошката заедница која презема чекори за преименување на одредени термини -особено, да ја префрли онаа од зададената структура на филијалата од „господар до главна потврди дека страницата го менува стандардното име на филијалата за нови складишта подалеку од „господар“ и им овозможува на корисниците полесно да изберат свое стандардно име на филијала за сите создадени складишта.

Тие исто така рекоа дека испуштаат насоки и алатки за корисниците кои можат да изберат да ја преименуваат својата основна гранка во постојните складишта.Во јуни 2018 година скоро 100 кодери на Github искажаа  писмо до Мајкрософт во кое се вели дека ќе ја напуштат компанијата но технолозите веќе разгледуваат ревидирање на други поими.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *