Време е за купување на Bitcoin – George Ball

Време е за купување на Bitcoin – George Ball

“Секогаш бев противник на Bitcoin-от, но потребно ни е нешто што не може да биде корумпирано од страна на владата, а тоа е Bitcoin-от или некоја друга криптовалута.” – изјави мултимилионерот George Ball.

George Ball, извршен директор на Sanders Morris Harris, смета дека Bitcoin или некоја друга криптовалута ќе имаат голема побарувачка во многу блиска иднина. Тој смета дека после денот на трудот во САД, голем број на богати инвеститори ќе инвестираат во криптовалутите. Ball го нарекува Bitcoin-от “безбеден рај” бидејќи смета дека таква инвестиција е со многу мал ризик.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.