Spotify тестира виртуелни настани

Spotify тестира виртуелни настани

Spotify e шведска апликација за проследување на музика и медиумите давател на услуги.Главниот штаб на Spotify е во Стокхолм Шведска, а неговото седиште е во Newујорк, САД. Лансирана во октомври 2008 година, платформата Spotify обезбедува пристап до над 60 милиони песни.

Spotifyистражува виртуелни концерти Twitter тестира пребројување на цитатии,Google станува се повеќе расположен.

Во моментов не можеме да имаме концерти во реалниот свет така што популарната услуга за музички стриминг ги истражува виртуелните алтернативи. Функцијата сè уште не оди во живо.

Spotify веќе ги потенцира претстојните концерти од уметници што ви се допаѓаат преку разни партнери за тинејџери, а на екранот се прикажани како партнер за билети. Веројатно Spotify ќе може да поддржува виртуелни настани со само мали измени во договорот за договарање.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *