Остранете ги несаканите песни на Spotify

Spotify ја воведе опцијата за уредување на листите за репродукција создадени од различни луѓе за корисниците. Благодарение на оваа опција музиката што не се допаѓа во списоците може да се скрие.

Spotify која е една од најплатените музички платформи во светот, има за цел да ги задоволи премиум корисниците. Да прифатиме, секој има различен вкус на  музика. Според овие вкусови мижете да креирате плејлиста. Се разбира, немаме секогаш да создаваме плејлиста. Понекогаш со цел да заштедиме од време и да откриеме нова музика, користиме плејлисти подготвени од други лица.

На плејлистите што не ги создадовме ние, може да има песни што не ги сакаме многу. Без оглед колку ја сакаме плејлистата, огромното мнозинство ќе биде музиката што не ја сакаме. Spotify донесе одлука да го реши овој проблем. Од сега, корисниците на Spotify Premium ќе можат да ја сокријат музиката што не им се допаѓа во плејлистата. Овие скриени песни ќе бидат прескокнати директно во плејлистата што ја слушате, со што се елиминира она што обично треба да го направите рачно.

Функцијата можат да го користат корисниците на iOS и Android

Оваа функција која можат да ја користат корисниците на IOS и ANDROID, можат да ја приклучат во менито за контекст. На овој начин, можете да ги прилагодите плејлистите што ги избегнувате да ги слушате заради песните што не ви се допаѓаат, дури и ако навистина ги сакате тие плејлисти. Ако сакате да дадете шанса на песна што не ви се допадна порано, запомнете дека можете да ја направите песната повторно да може да се слуша од истиот список.

Новиот вид епидемија на коронавирус, кој затвори многу луѓе ширум светот, исто така влијае на музичките апликации како што е Spotify. Музичките платформи како што е Spotify, кои најчесто ги користат луѓето кои одат на училиште или на работа, ги губат корисниците поради епидемијата.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.