Паметната нараквица го следи процентот на маснотии во организмот и тонот на гласот

Паметната нараквица го следи процентот на маснотии во организмот и тонот на гласот

Американската онлајн продавница Амазон додаде уште еден гаџет на својата понуда на хардверски уреди.Овој пат тие се фокусираа на здравјето на поединецот воведувајќи Amazon Halo паметна нараквица која помага во одржување на здравјето и следење на физичката активност.

Како прво нараквицата изгледа како да носиш само ремен за часовници на твојата рака.Сензорите и електрониката се скриени под ременот.Нараквицата има и сензори за температура, движење,отчукувања на срцето,два микрофона LED индикатор и копче за исклучување на микрофонот. 

За цена од 3,99долари на месец добивате пристап до целата напредна анализа во апликацијата за мобилни телефони или вкупно 99.99американски долари.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *