Крајот на унверзумот најверојатно ќе биде разочарувачки

Крајот на унверзумот најверојатно ќе биде разочарувачки

Katie Mack, асистент по физика во Универзитетот North Carolina, стана еден од најпознатите комуникатори за вселената. Во нејзината книга, The End of Everything, таа ги истражува бројните начини на крај на универзумот.

Писателите на научна фантастика долго време се фасцинирани со идеата за крајот на универзумот, со години наназат пишувајќи за него. Но за жал на писателите, научниците откриваат дека крајот на универзумот ќе биде прилично досаден.

„Најверојатно ќе биде „Топлотна Смрт“, каде што универзумот ќе продолжи се повеќе да се шири, и работите едноставно ќе изчезнат. Па во принцип крајот нема да биде толку интересен како што очекуваат фановите на фикцијата, туку едноставно се ќе стане студено, темно, празно место“ вели Mick во нејзината книга за најверојатното сценарио за крајот на универзумот.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.