Google Maps воведува Dark Mode

Google Maps воведува Dark Mode

Една од последните најкористени апликации, кој немаа опција на Dark Mode е Google Maps. Но последната верзија на апликацијата во Android конечно открива дека работата за воведување на оваа опција е во тек.

Google Maps моментално нема Dark тема низ целата апликација, туку само кога е во “Driving Mode”. За да ја одберете оваа опција треба да влезете во “Settings” каде што имате три избори за тема: Default, Dark и Light. Dark Mode на смартфоните станува се попопуларна и се повеќе и повеќе апликации ја воведуваат оваа опција.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments