Logitech ја засилува продукцијата на веб-камера во пресрет на новата учебна година

Logitech ја засилува продукцијата на веб-камера во пресрет на новата учебна година

Компанијата внимателно ги следи дискусиите за моделот.

Logitech работи со полна брзина за да биде подготвен за претстојната треска околу новата учебна година бидејќи образовните институции се подготвуваат за неизвесното опкружување на мрежното образование во ерата на коронавирусот.Училиштата и колеџите се обидуваат да најдат начини да ги учат децата во средина што повикува на социјално дистанцирање со цел да се ограничи ширењето на новиот коронавирус.

 Како што се приближува есента, дебатата околу тоа дали американските институции треба да ги повикаат студентите во училници, да го направат учењето целосно преку Интернет или да се потпираат на хибриден модел се интензивира.Ако посетеноста на училиште е ограничена, побарувачката за компјутерски производи за да им помогне во образованието преку Интернет ќе се зголеми.

 Врз основа на тримесечен извештај Logitech објавен вчера,бизнисот со веб камера на компанијата има повеќе од двојно повеќе од една година порано.Бизнисот со додатоци iPad исто така скокна за 20 проценти, а Дарел вели дека очекува „уште поголем раст“ во иднина.„Мислам дека образованието ќе биде многу голем сегмент за нас“ и „ова вклучува веб камери, глувци, тастатури и многу повеќе, така што ние сме оптимисти за образованието“ изјави директор на компјутерската компанија за периферни уреди Бракон Дарел.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.