Intel претстави поевтина верзија на Core i9-10900K

Intel претстави побавна и поевтина верзија на Core i9-10900K процесорот

Преку новиот Core i9-10850K процесор, Intel на корисниците им овозможува пониска цена за i9-10900K без речиси било какви компромиси.

Поминаа скоро три месеци откако Intel ги лансираше своите процесори на Comet Lake-S, а сега додава производ во составот: Core i9-10850K. Овој чип нуди токму она што го има новиот чип Core i9-10900K на бродот, минус 100 MHz на сите фронтови.

Intel го претстави новиот член на своето Comet Lake семејство процесори – моделот Core i9-10850K. Во прашање е нешто побавна и поевтина верзија на i9-10900K процесорот на компанијата со 10 јадра.

Точно зошто Интел го објави овој чип е нејасно. На само 100 MHz оддалеченост од i9-10900K, се чини дека не постои причина тоа да постои, освен да се пополни празнината во магацинот за цени.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *