Nintendo Wii направен како Gameboy Color

Nintendo Wii направен како Gameboy Color

Преобразувањето на класичните конзоли за видео игри во гаџет за добра игра на гаџети е практично традиција вредна за време – се сеќавам дека пишував за сијаливиот преносен Nintendo 64 на Bacteria пред една деценија. Но Game Boy Color   преку NintendoLife  е толку чиста, толку компактна.Добро, тоа е малкумалку подебели од еден Game Boy.

 Има вистинскаматична плоча Nintendo Wii во оваа 3Д-отпечатена кутија – скратена за да одговара плус негови сопствени прилагодени плочи, 3,5-инчен 480p IPS дисплеј од резервна камера за автомобил, пар стандардни 18650 литиум-јонски батерии, USB стап за складирање игри,USB-C приклучок и за полнење и за трансфер на игри и заден вентилатор за издувни гасови за да се одржи сето тоа кул.Официјални џојстици на Nintendo Switch заедно со некои копчиња од Nintendo DS Lite ги закачил на контролорот GameCube што бараше од него да додаде софтверски удари за да имитира некои контроли на Wii.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *