Siri го прави Google Assistant да изгледа глупо кога станува збор за музика

Siri го прави Google Assistant да изгледа глупо кога станува збор за музика

Кога луѓето дискутираат за дигиталниот гласовен асистент на смартфоните, таа дискусија скоро секогаш ги вклучува Google Assistant и Siri. Двата асистенти, кога ќе побарате пуштаат музика за вас, но интеракцијата е различна.

Кога ќе му кажете на Siri да пушти одредена песна, таа веднаш започнува скоро без чекање, додека за истата работа на Google Assistant најпрвин го повторува насловот на песната и потребно му е подолго време за да ја пушти. Овие два асистента се прилично слични, освен во сегментот на музиката кадешто Siri е супериорен.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *