WhatsApp овозможува засекогаш mute, нов кориснички интерфејс за складирање, одлики за упатства за медиуми во најновиот Android Beta

WhatsApp 2.20.201.10 beta за Android крие копчиња за повици за деловни разговори.

WhatsApp им овозможува на повеќе функции за бета-корисниците на Андроид да ги менуваат. Ова вклучува корисна опција „Секогаш нечујно“, нова корисничка интерфејс за складирање и неговите алатки и друга функција наречена Упатства за медиуми. Платформата за инстант пораки објави WhatsApp 2.20.201.10 бета за Android и исто така е откриено дека копчињата за видео и говорни повици за деловни сметки исчезнаа. Новите функции се овозможени во најновата бета верзија, но времето за чекање за некои може да биде малку повеќе.

WABetaInfo ја ископа најновата бета-верзија на WhatsApp 2.20.201.10 за Android и забележа неколку нови функции при тестирање. Највозбудливата од сите е веројатно функцијата „Секогаш неми“ што во суштина ја заменува опцијата за 1 година available што е достапна порано кога се исклучува разговорот. Новата опција е самообјаснувачка, дозволувајќи им на корисниците да зачувуваат неколку групи или луѓе на неодредено време. Можевме да ја забележиме оваа одлика во најновата бета верзија. WABetaInfo забележува дека ако не се појави веднаш, треба да се овозможи во рок од неколку дена.

Ажурирањето овозможува и нов кориснички интерфејс за користење на складирање за бета-корисниците. Следувачот забележува дека ширењето започнало во претходната бета верзија, но во тоа време ширењето било бавно и многу луѓе не го добиле редизајнот. Со бета-верзијата на WhatsApp 2.20.201.10 за Android, неколку корисници сега, наводно, ја добиваат одликата. Сè уште не сме го добиле редизајнот, но тој треба да биде овозможен за сите корисници за неколку дена.

Понатаму, упатствата за медиуми исто така се овозможуваат за јавно бета тестирање. Беше пријавено дека работи уште некое време, а оваа одлика им овозможува на корисниците да усогласат налепници и текст кога уредувате слики, видеа и GIF-картички. Оваа одлика исто така не е овозможена за нас, но наскоро треба да биде достапна.

И на крај, тракерот забележа дека WhatsApp крие копчиња за глас и видео повик во разговори со сметки за потврдена деловна активност. Копчињата се чини дека исчезнаа и од Информациите за контакт. Тие копчиња се сè уште достапни ако ја допрете иконата за профил во списокот за разговор и контакти. Нема јасност зошто WhatsApp ги крие овие разговори. Може да биде само тест и WhatsApp може да го врати во идните надградби.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.