Tags :Whatsapp

Социјални Медиуми

WhatsApp го менува изгледот! Откриваме новости за позадината и стикерите

Понуден е поголем избор на слики, прилагодени на режимот „dark“ и „light“. Популарниот месенџер WhatsApp доби ново ажурирање, а промените се однесуваат на позадината и стикерите. Понуден е поголем избор на позадини, прилагодени на режимот „dark“ и „light“. Покрај тоа, корисниците ќе можат да доделат различна слика на секоја група (или контакт), правејќи го полесно […]Read More

Социјални Медиуми

Откриваме ТРИ најопасни опции на WhatsApp, кои можат да ве

Направете сè што можете за да се заштитите од потенцијални проблеми. Иако безбедносните мерки се една од причините за голем број на корисници на WhatsApp, мора да знаете дека популарната апликација за месенџер има свои „слаби точки“. Тие се релативно лесни за наоѓање, а сајбер криминалците можат да ги користат за да ви наштетат, пред […]Read More

Социјални Медиуми

WhatsApp лансира нова опција за исчезнување на пораките.

Нова опција за бришење пораки за разговор по седум дена. WhatsApp воведува нова опција за исчезнување на пораките овој месец. Функцијата ќе им овозможи на корисниците на WhatsApp да овозможат исчезнување на пораките на разговорите за разговор помеѓу пријателите, за автоматско бришење на пораките по седум дена. Секој може да ја овозможи опцијата во одделни […]Read More

Социјални Медиуми

WhatsApp го олеснува ослободувањето простор со новата алатка за управување

Помагајќи ви брзо да ги идентификувате и масовно избришете датотеките. WhatsApp ја редизајнираше својата алатка за управување со складирање, што им овозможува на корисниците полесно да наоѓаат и бришат датотеки што заземаат премногу простор на нивниот телефон. Новата алатка „ќе се прошири до корисниците ширум светот оваа недела“, вели компанијата во сопственост на Facebook, и […]Read More

Социјални Медиуми

Фејсбук прави голем чекор во поврзувањето на Инстаграм, Месенџер и

Некои корисници на Инстаграм сега ќе можат да им порачуваат на своите пријатели на Месенџер, без да им треба сметка на Фејсбук. Овој потег е првиот чекор во планот на Фејсбук за интеграција на Инстаграм, WhatsApp и Messenger, објавен минатата година. Овој напор може ефективно да ја зацврсти доминацијата на Фејсбук над пазарот на пораки […]Read More

Софтвер Социјални Медиуми

WhatsApp овозможува засекогаш mute, нов кориснички интерфејс за складирање, одлики

WhatsApp 2.20.201.10 beta за Android крие копчиња за повици за деловни разговори. WhatsApp им овозможува на повеќе функции за бета-корисниците на Андроид да ги менуваат. Ова вклучува корисна опција „Секогаш нечујно“, нова корисничка интерфејс за складирање и неговите алатки и друга функција наречена Упатства за медиуми. Платформата за инстант пораки објави WhatsApp 2.20.201.10 бета за […]Read More

Социјални Медиуми

Facebook ги спои разговорите на Messenger и Instagram

Facebook исто така веќе откри планови за спојување на Messenger, WhatsApp и Instagram Компанијата поседува некои од најпопуларните мобилни апликации во индустријата. Facebook исто така веќе откри планови за спојување на Messenger, WhatsApp и Instagram во заедничка платформа. Таквата миграција е поврзана со сериозни технолошки бариери и ќе трае долго. Сепак, проектот постепено почнува да […]Read More

Социјални Медиуми

Сега можете да префрлате пари преку WhatsApp

WhatsApp ќе ги прошири своите услуги за корисниците Амбицијата на Facebook е сите апликации кои ги поседуваат заедно со WhatsApp да имаат единствен систем на плаќање и пренос на средства за сите услуги кои ќе им се нудат на корисниците.  WhatsApp ќе ги прошири своите услуги за корисниците во делот на финансиите со новите амбициозни […]Read More

Социјални Медиуми

Messenger и WhatsApp ке ги снема засекогаш?

Messenger и WhatsApp ке ги снема засекогаш? Фејсбук пред извесно време објави дека ќе воведе уникатно решение што ќе овозможи уникатна комуникација помеѓу сите нивни платформи.Ова конкретно би значело дека Фејсбук сака уникатен систем за разговори за Фејсбук, Инстаграм и WhatsApp кој ќе изгледа и ќе работи слично на Messenger. Но иако досега немаше многу […]Read More

Социјални Медиуми

WhatsApp нуди посветеното пребарување на стикери преку најновата Бета

WhatsApp нуди посветеното пребарување на стикери преку најновата Бета Се чини дека WhatsApp е наменет да им олесни на корисниците да најдат релевантни налепници за нивните разговори, скоро две години откако донесоа пакетите за налепници на својата платформа.Најновата бета верзија на WhatsApp за Android дава преглед на новото искуство. Доаѓа со опција за пребарување за […]Read More