Функцијата за откажување на бучавата на Google Meet се шири на iOS и Android.

На интернет е достапно од јуни.

Google го воведува својот импресивен отказ на бучавата во Google Meet на Android и iOS, но за жал, тој нема да биде достапен за секого – мора да бидете корисник на G Suite Enterprise или G Suite Enterprise for Education за да ја искористите практичната опција , Вели Гугл. Гугл најпрво го пушти ова за веб во јуни.

Технологијата е дизајнирана да го ослаби бучавата во позадина како тастатура или куче што лае додека сте на повик на Google Meet. Ако сакате да добиете идеја за тоа колку може да биде ефективно, проверете го ова видео од VentureBeat од јуни на Серж Лачапел, директор за управување со производи на G Suite, демонстрирајќи како технологијата за откажување на бучавата ја стивнува вреќата закуска, пенкало со кликнување, и чаша што треска (прескокнете до 1:50 часот за демо-отказ на бучава):

Блогот G Suite Updates на Google вели дека функцијата за откажување на бучавата е стандардно исклучена на мобилен, но може да ја вклучите додека сте на повик со пристап до поставките на повикот. (Еве го упатството на Google за тоа како да го направите тоа.) Функцијата се шири почнувајќи од денес и треба да биде целосно објавена во рок од неколку дена.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.