Бинг сега е Microsoft Bing бидејќи пребарувачот добива ребренд.

Бинг сега е пребарувач на Microsoft.

Мајкрософт денес го ребрендира својот пребарувач Бинг во Мајкрософт Бинг како дел од напорите за ребрендирање. Додека огромното мнозинство на луѓе, најверојатно, сè уште само ќе го нарекуваат Бинг, Мајкрософт денес ја објави својата промена кон Мајкрософт Бинг во еден пост на блогот. „Мајкрософт“ не влегува во детали за тоа зошто го додаде името на компанијата во брендот „Бинг“, освен што одразува „континуирана интеграција на нашите искуства за пребарување низ семејството на Мајкрософт“.

Ова ребрендирање значи дека Бинг сега го користи сопственото ажурирано лого и логото на Мајкрософт Бинг на почетната страница на пребарувачот. Не е јасно дали „Мајкрософт“ на крајот ќе го пензионира логото „Бинг“ во корист на ова повеќе лого од центарот на „Мајкрософт“ или едноставно ќе ги користи и двете во иднина.

„Мајкрософт“ експериментираше со логоата „Бинг“ во последните месеци, при што дел од таа работа се појави привремено во пребарувачот на компанијата. Гигантот за пребарување, исто така, се одлучи да го додаде „Мајкрософт“ на многу свои производи во последниве години, вклучително и „Виндоус продавницата“ која се менува во „Мајкрософт продавница“ и „Офис 365“ неодамна се пресели во „Мајкрософт 365“. Мајкрософт Еџ и Тимовите на Мајкрософт го користат брендирањето на Мајкрософт, додека Surface и Xbox во голема мерка избегаа од пошироките напори за брендирање на Мајкрософт досега.

Заедно со ова ребрендирање, Мајкрософт постепено го подобрува својот посебен производ за пребарување на Мајкрософт, кој ги напојува резултатите низ Windows, Office и многу повеќе. Microsoft Search исто така се појавува во Бинг за да им обезбеди на организациите еден вид на интранет пребарување документи и многу повеќе.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.