TikTok и Sony Music постигнуваат долгоочекуван договор за лиценцирање.

Се чини дека не се менува многу, но барем музиката не исчезнува.

TikTok и Sony Music Entertainment постигнаа договор за лиценцирање со кој ќе продолжат да се носат песни од списокот на хит-изведувачи на групата за снимање на видео апликацијата за кратки форми.

Ниту една од компаниите не би соопштила вистински детали за тоа што, значи тоа за корисниците на TikTok. Во најголем дел, се чини дека работите во голема мера ќе останат исти. Но, тоа е сепак важен развој: TikTok работи на намалување на нови детали со најголемите дискографски групи откако експлодираше со популарност за да се осигура дека нема да изгуби некои од најдобрите светски песни, и се чини дека ова е првиот договор заклучен .

TikTok плаќа „значително зголемување“ во однос на претходниот договор за лиценцирање. Компаниите, исто така, би требало да работат заедно на начини за промовирање на уметниците на Sony и „поголеми нивоа на персонализација на корисниците на TikTok“.

Сони и неговите етикети имаа огромни победи, благодарение на ТикТок. Лил Нас Х, чија песна „Old Town Road“ се искачи на популарноста на апликацијата, е потпишана во Колумбија, етикета на Сони. И „Savage Love“ на Jason Derulo, која е неизбежна и во апликацијата и во продавниците за храна (или кои било други физички локации што сè уште ги посетувате овие денови), исто така беше објавена преку Колумбија.

TikTok до денес потпиша уште неколку зделки, вклучително и со Мерлин, голема група на независни етикети. Но, се чини дека компанијата сè уште работи на зделки со Warner и Universal. Во комбинација со Sony, овие тројца го сочинуваат најголемиот дел од музичкиот пазар во САД, па затоа е клучно TikTok на крајот да дојде до потрајни договори со нив. Билборд претходно објави дека TikTok постигна краткорочни зделки за лиценцирање со сите три специјалност порано во текот на годината, но тие зделки беа „значително пократки“ од типичните договори.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *