Tags :WeChat

Новости Социјални Медиуми

Судијата повторно го блокира притисокот на администрацијата на Трамп за

Владата не презентираше доволно докази дека WeChat претставува безбедносен ризик, пресуди судијата. Судија во Калифорнија го отфрли барањето на Министерството за правда да ја поништи претходната одлука со која се дозволува WeChat да остане активен во продавниците за апликации во САД. Судијата на американската судијка Лорел Билер изјави дека новите докази што ги презентирала владата […]Read More

Новости Социјални Медиуми

Судијата во случајот WeChat се чини дека е малку веројатно

Група корисници на WeChat тврдат дека забраната ќе им го ограничи слободата на говорот. Судија во Сан Франциско во четвртокот рече дека најверојатно нема да укине привремен блок во обидите на американската влада да го забрани WeChat. Судијата на американската судијка Laurel Beeler одговори на барањето на администрацијата на Trump за останување на нејзината прелиминарна […]Read More

Социјални Медиуми

Забрана на користење на TikTok и WeChat

Пристапот до кинеските апликации TikTok и WeChat ќе биде ограничен во САД од задутре Луѓето кои веќе ја имаат инсталирано апликацијата, сепак ќе можат да ја користат како и обично, но нема да можат да преземаат нови ажурирања, што наскоро може да доведе до дисфункција на апликацијата, бидејќи програмерите нема да можат да ги поправаат […]Read More

Социјални Медиуми

Корисниците на WeChat од САД ќе покренат тужба против планот

Корисниците на WeChat од САД ќе покренат тужба против планот за забрана на Трамп, повикувајќи се на кршење на Уставот Алијансата на корисници на САД WeChat заедно со еден корпоративен и пет индивидуални тужители, ќе покренат федерална акција против американскиот претседател Доналд Трамп и секретарот за трговија во Калифорнија,во обид да ја поништат и одложат […]Read More

Социјални Медиуми

95% од кинеските корисници би ја задржале WeChat

Корисниците би ја задржале WeChat на своите iPhone уреди Многу потрошувачи допрва ќе бидат засегнати од влошените односи меѓу САД и Кина. Манифестациите на овој конфликт ќе бидат поврзани со суспендирање на пристапот до популарни апликации. Импресивен број на корисници во земјата активно го користат WeChat не само за комуникација, туку и како прелистувач, клиент […]Read More

Социјални Медиуми

Трамп потпиша наредби за забрана на американскиот бизнис со сопственикот

Трамп потпиша наредби за забрана на американскиот бизнис со сопственикот на „TikTok“ ByteDance и WeChat на Tencent Претседателот Доналд Трамп во четвртокот потпиша извршна наредба за забрана на трансакции со ByteDance, матичната компанија на популарната апликација TikTok.  Белата куќа исто така објави дека потпишал сличен налог за забрана на трансакции со WeChat, апликацијата за пораки во сопственост […]Read More