Tags :Windows

Софтвер

Windows XP сеуште се користи

Windows XP иако е стар веќе 20 години и натаму упорно се користи Според проценките на Net Applications околу 2,26 од активните уреди и натаму имаат инсталирано Windows XP оперативен систем кој веќе од 2014 година не добива никаква софтверска поддршка ниту безбедносни надградби. Десктоп оперативниот систем Windows XP иако е стар веќе 20 години […]Read More

Софтвер

Windows 95: 25 години подоцна (ВИДЕО)

Windows 95: 25 години подоцна (ВИДЕО) Microsoft слави 25-годишнина од постоењето на Windows 95 и покажува како го смени интерфејсот на оперативниот систем за ова време (ВИДЕО). На 24 август оперативниот оперативниот систем Windows 95 наполни 25 години. Прв воведен во 1995 година, Windows 95 претрпе многу ажурирања за да дојде до денешната верзија на […]Read More

Софтвер

25 години од премиерата на Windows 95

Првата јавна верзија на Windows 95 беше воведена пред 25 години Windows 95 е оперативен систем за кој денес тешко размислуваме. Овој софтвер има силно влијание врз развојот на Windows и компјутерската технологија во последните две децении. Првата јавна верзија на Windows 95 беше воведена пред 25 години и дефинитивно е една од најважните настани […]Read More

Софтвер

Новото ажурирање на Win 10 става во опасност милиони корисници

Пропуст во ажурирањето на Windows 10 става во опасност милиони корисници Излезе дека има проблем со ажурирањето на Windows 10 мај 2020 година и голем број на корисници се изложени на сериозни ризици за безбедноста на нивните доверливи податоци. Најновото поголемо ажурирање на платформата, кое ракува стотици милиони уреди низ целиот свет, вклучува софтверска маана […]Read More

Софтвер

Windows File Recovery

Microsoft додава своја Windows File Recovery алатка Знаеме дека сте запознаени со тоа ужасно чувство кога набрзина ќе избришете нешто, па ја празните корпата во Windows, и потоа си го правите животот пекол,токму тоа ќе се смени, за да не се вознемирувате повеќе, а знаеме дека се нервирате. Microsoft додава своја Windows File Recovery алатка […]Read More

Новости Софтвер

Microsoft Defender за Андроид

Објавен е Microsoft Defender за Андроид Американскиот софтверски гигант Microsoft по долговремено чекање го објави антивирусниот софтвер Microsoft Defender како пробна верзија за Андроид. Во моментов апликацијата е достапна само за корисници на Microsoft 365, апликацијата ветува максимална заштита од кражба на податоци и малициозни софтвери. Ви изминатиот месец феврурари, за прв пат дознавме дека […]Read More

Софтвер

Ќе се смени структурата на Windows Insider

Ќе се смени структурата на Windows Insider Windows Insider е  програм кој на корисниците им помага да ги тестираат ажурирањата на Micrоsоft  пред употреба. Без овој програм, би било сосема тешко да се воведува два пати во годината озбилно ажурирање. Можеме да кажеме дека малку е комплицирано користењето на овој програм. Micrоsоft , се со […]Read More