Zoom отвора нов центар за податоци во Сингапур

Zoom отвора нов центар за податоци во Сингапур

Видео комуникациите на Зум отворија нов центар за податоци во Сингапур неговиот прв во Југоисточна Азија. Користењето на услугите за видео конференции на Зум се зголеми, бидејќи огромен број луѓе низ целиот свет работат од дома, поради рабници на коронавирус но компанијата исто така се најде под оган поради приватноста и безбедносните проблеми.

Истражувачите за безбедност оваа година откриле дека Зум пренасочил некои повици преку своите сервери во Кина дури и ако тие повици биле поставени надвор од Кина.

Зум има зголемување од 65 пати на корисниците на своите бесплатни услуги во Сингапур, тројно плаќање на клиентите, од јануари. Од март, 400 училишта во градската држава ја користат платформата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments