Објавени се некои карактеристики на iOS 14

Објавени се некои карактеристики на iOS 14

Долго пред iOS 14 официјално да биде претставен од Apple, се тврдеше дека сите карактеристики на системот се објавени на интернет и дека корисниците од многу различни делови можат да пристапат до овие информации. Официјалната промоција на Apple се очекува да се одржи на Светската конференција за развивачи, што ќе се одржи на интернет оваа година.

Сега сме навикнати да протекуваат мали нешта во врска со ажурирањата на софтверот неколку недели или месеци пред официјалното објавување на Apple, но е прилично невообичаено за цел список на карактеристики да постојат на интернет долго пред официјалното објавување. Според изворот на Vice, ваквата состојба се случила за прв пат досега.

Објавени карактеристики на iOS 14

Пробиените карактеристики на iOS 14 вклучуваат нова фитнес апликација, API PencilKit за пенкало, ажурирања на iMessage, нов изглед на почетниот екран, можност за тестирање на апликации од трети страни со скенирање на QR код, иновација што доаѓа на iCloud Keychain.

Доколку овие карактеристики кои се пробиени во декември навистина му припаѓаат на iOS 14, секогаш постои можност да се одложи или откаже која било од нив пред официјално да се објави новиот оперативен систем на Apple.

Во претходните години, Apple ја споделуваше првата бета верзија на развивачот на следната верзија на iOS на WWDC во јуни. Изгледа дека ова ќе се случи повторно на WWDC, што ќе започне како онлајн настан на 22 јуни годинава. Apple во последната пресконференција изјави: „Сега во својата 31. Година WWDC 2020 ќе биде можност за милиони креативни и иновативни развивачи ширум светот да добијат ран пристап до иднината на iOS, iPadOS, macOS, tvOS и watchOS“.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *