NASA со трејлер за лансирање на роверот Perseverance

30 јули NASA повторно се враќа на Марс

НАСА го објави она што може да се опише како трејлер за претстојното лансирање на роверот на 30 јули. Едноминутното, анимирано видео ја сумира целата мисија во уреден, лесно сфатлив пакет.

Ќе научите за името на роверот – „Персевиренс“, каде ќе слета – кратер Џезеро, која ќе биде неговата мисија и кој ќе биде придружник на роверот – хеликоптерот наречен „Инџинуити“.

Секако, повеќето од нас се повеќе се заинтересирани за вселената од вообичаеното деновиве затоа што планетата Земја е толку многу збунета. Но, вселената е забавна. Ракетните лансирања се забавни. Добра работа за добивање на возбуда, НАСА.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.