GeForce RTX 3080 најбрзата графичка до сега

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ampere Gaming Graphics наводно е 35% побрза

Графичката картичка на NVIDIA, GeForce RTX 3080, базирана на графичкиот процесор Ampere Gaming, наводно е обележана во репер 3DMark Time Spy Extreme.

Графичката картичка ќе биде една од неколкуте високи графички картички на Ampere кои ќе бидат воведени во наредните месеци со огромни поттикнувања на графичките перформанси во однос на нивните претходници базирани на Туринг.

Најновите детали за изведбата доаѓаат од Kopite7kimi кој вчера исто така објави гласини за перформанси на графичката картичка GeForce RTX 3090 / RTX 3080 Ti.

Денес, истиот истржувач ја објави работата на GeForce RTX 3080 во репер 3DMark Time Spy и броевите изгледаат луди кога се споредуваат со RTX 2080 Ti.

Неодамнешните извештаи сугерираат дека NVIDIA го стопира производството на својата поставена генерација GeForce RTX GPU, за да се подготви за лансирањето на Ampere GeForce RTX.

Само мали количини на споменатите графички процесор остануваат во каналот за малопродажба, што значи дека се приближуваме до лансирањето.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *