ASUS го претстави првиот HDMI 2.1 гејминг монитор

Новиот ROG монитор ќе биде компатибилен со конзолите од следната генерација

ASUS, Republic Of Gamers, најавува дека ќе го ослободи првиот светски HDMI 2.1 овластен гејмерски монитор кој нуди големина на екранот до 43 инчи.

Овој сертификат за HDMI 2.1 ги помина сите тестови за компатибилност и валидација, што ги спроведе Алион Лабс, АД.

Новиот ROG монитор ќе биде компатибилен со конзолите од следната генерација со сертификатот HDMI 2.1. Портата HDMI 2.1 дава целосен опсег до 48 Gbps за поддршка на 4K UHD или резолуција од 3.840 x 2.160. Екранот исто така нуди брзина на освежување до 120 Hz.

Овој монитор доаѓа непосредно пред објавувањето на Xbox Series X и Play Station 5, кои се предвидени да излезат подоцна оваа година. ROG планира да издаде три различни модели, со најразлични големини на екранот, од 27, 32, па дури и модел од 43 инчи.

За жал, ASUS допрва треба да објави какви било информации за тоа што чинат овие монитори или кога тие ќе бидат достапни за купување. ASUS исто така, нема издадено повеќе технички спецификации, како што се типот на панелот и каков влез за видео ќе поддржува.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *