Facebook става крај на класичниот дизајн

Facebook става крај на класичниот дизајн од септември

Фејсбук демонстрираше како изгледа новата визија на социјалната мрежа пред една година. По долгите тестови, компанијата започна да го дистрибуира долгоочекуваното ажурирање во мај.

Компанијата го оптимизираше дизајнот на Фејсбук на таков начин што ќе ја олесни интеграцијата на функционалноста „Dark Mode“, што е многу популарно кај корисниците.

Ако, и покрај подобрувањата во новиот дизајн, сè уште ја користите старата визија на Фејсбук, добро е да знаете дека многу наскоро повеќе нема да имате избор.

Во следните неколку недели, Фејсбук планира да ја оневозможи функцијата за да го вклучи класичниот дизајн. Некои корисници дури и веќе гледаат известувања кои ги информираат за промената.

Податоците откриваат дека старата верзија на социјалната мрежа нема да биде достапна од септември.

Треба да се напомене дека промените ќе влијаат на веб-верзијата на Фејсбук, која ја водите од компјутери. Мобилните апликации на Facbebook за водечките платформи ќе продолжат да изгледаат и функционираат како порано.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *