Tags :social media

Социјални Медиуми

БИДЕТЕ КУЛ И ЗАБАВНИ! Фотографии, записи, игри, пораки: Која социјална

Во последните неколку години има големо ширење на социјалните мрежи и секој ден можеме да видиме нови и поинвентивни мрежи на пазарот кои привлекуваат првенствено помлада популација. Во последните две години е забележан пораст на нови социјални мрежи, но популарноста на старите не е изгубена повеќе од една деценија. Социјалните мрежи ширум светот станаа место […]Read More

Социјални Медиуми

Забрана на користење на TikTok и WeChat

Пристапот до кинеските апликации TikTok и WeChat ќе биде ограничен во САД од задутре Луѓето кои веќе ја имаат инсталирано апликацијата, сепак ќе можат да ја користат како и обично, но нема да можат да преземаат нови ажурирања, што наскоро може да доведе до дисфункција на апликацијата, бидејќи програмерите нема да можат да ги поправаат […]Read More

Социјални Медиуми

Facebook ги спои разговорите на Messenger и Instagram

Facebook исто така веќе откри планови за спојување на Messenger, WhatsApp и Instagram Компанијата поседува некои од најпопуларните мобилни апликации во индустријата. Facebook исто така веќе откри планови за спојување на Messenger, WhatsApp и Instagram во заедничка платформа. Таквата миграција е поврзана со сериозни технолошки бариери и ќе трае долго. Сепак, проектот постепено почнува да […]Read More

Социјални Медиуми

TikTok ги зголемија своите корисници за 75%

Да го свртиме вашето внимание кон статистичките податоци Тешко дека има сопственик на паметен телефон кој не чул за TikTok. Апликацијата за мобилни телефони подобри голем број записи за популарност и продолжува да создава импресивен сообраќај. Веќе ве известивме дека TikTok ќе го подели својот бизнис во нова компанија, чијашто делумна сопственост е Oracle. Сега […]Read More

Социјални Медиуми

TikTok ќе ја подели својата деловна активност во нова компанија

Чијашто делумна сопственост е Oracle Мобилната апликација продолжува да биде во центарот на вниманието поради претстојната аквизиција на бизнисот на TikTok. Така, Oracle стана главен кандидат за аквизиција на TikTok. Реализацијата на зделката е единствениот начин да се задржи апликацијата достапна за американските корисници. Стратегијата предвидува создавање на нова компанија што ќе биде одговорна за […]Read More

Социјални Медиуми

YouTube Shorts ќе биде конкурент на TikTok

Новата опција наречена YouTube Shorts Во последните месеци, формата за кратко споделување видео во времетраење од 15 секунди, воведена од TikTok, стана многу популарна. Неверојатниот успех на апликацијата и фактот дека помина над 2 милијарди инсталации за водечките платформи не може да останат незабележани од Google. Компанијата сега е подготвена со новата опција наречена YouTube […]Read More

Социјални Медиуми

Facebook Campus наменета само за студенти

Новата функција Campus која е наменета за студенти Facebook претстави нова функција за да им помогне на студентите да ја задржат комуникацијата со нивните колеги, да споделуваат белешки и да најдат најнови информации за студирањето. Новиот производ наречен Facebook Campus е начин на кој социјалната мрежа се труди да ги задржи младите корисници. Од компанијата […]Read More

Социјални Медиуми

Facebook и Instagram наскоро ќе станат една апликација

Двете платформи направија уште еден чекор кон спојување Корисниците на Instagram веќе некое време можат да ги споделуваат своите Instagram stories на нивниот Facebook профил, а двете платформи направија уште еден чекор кон спојување. Корисниците на Facebook сега можат да ги видат и приказните на своите пријатeли од Instagram. Новата опција е сè уште во […]Read More

Социјални Медиуми

Можете да гледате Story објави од Instagram на Facebook

Корисниците на Facebook можат да ги гледаат Story објавите од Instagram Facebook веќе долго им допушта на корисниците своите Story од Instagram да ги објават директно и на Facebook, а сега ја тестира можноста за преглед на Instagram Story објавите преку апликацијата за Facebook. Некои корисници на Facebook неодамна забележаа дека можат да ги гледаат […]Read More

Социјални Медиуми

Facebook овозможи префрлување на фајлови од Dropbox

Овие промени се дел од поширокиот Data Transfer Project Оние кои сакаат да префрлаат фотографии и видеа од својот Facebook профил сега имаат повеќе опоции на располагање. Facebook сега на корисниците им овозможува да ги експортираат своите фајлови во Dropbox, Google Photos и ЕУ стартапот Koofr. Facebook корисниците ширум светот од јуни се во можност да ги […]Read More