YouTube Shorts ќе биде конкурент на TikTok

Новата опција наречена YouTube Shorts

Во последните месеци, формата за кратко споделување видео во времетраење од 15 секунди, воведена од TikTok, стана многу популарна.

Неверојатниот успех на апликацијата и фактот дека помина над 2 милијарди инсталации за водечките платформи не може да останат незабележани од Google.

Компанијата сега е подготвена со новата опција наречена YouTube Shorts, која е формат за креирање, уредување и поставување кратки видеа на нашите сметки.

Во овој момент, YouTube Shorts е сè уште во бета фаза, но Google се надева дека ќе го искористи целиот потенцијал од можноста за поставување видеа од 15 секунди на YouTube.

YouTube посвети посебно внимание на различните алатки со кои секој сопственик на паметен телефон лесно може брзо да создаде квалитетна содржина кога е во движење.

Корисниците ќе имаат пристап до разновидна колекција на музичка содржина и брзо ги споделуваат своите видеа на YouTube.

Google се надева дека ќе изгради голема заедница на автори и обожаватели ширум светот за да го промовира новиот формат за поставување видеа од 15 секунди на услугата.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *