Гласини на цените на NVIDIA RTX 3000

Наводна цена за графичките на серијата NVIDIA RTX 3000

Цените на претстојните картички е нешто што може да се промени во последниот час пред лансирањето, затоа земете какви било гласини за цени – вклучително и оваа – со огромна шпекулација.

Се чини дека Nvidia оди на многу широко распространетост на цените со нивната нова поставеност на графичките процесор.

Цената на графичките картички се чини дека е приближно исто ниво на цени за последната генерација (до RTX 3080) и RTX 3090 зафаќа простор на TITAN.

Со оглед на неговата масивна големина, името TITAN всушност можеше повеќе да одговара на картичката. Интересно е што, послабата верзија од графичката на NVIDIA се смета дека има цена од 399 долари.

Ова остава широка дупка во поставеноста на компанијата и може да значи дека компанијата ги диверзифицира своите редови во две широки категории: RTX базирана на висока серија и не-RTX GTX 11XX наследничка серија.

Септември се оформува како неверојатен месец на технолошки ентузијасти со NVIDIA избирајќи нова архитектура (и серија графички картички).

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *