Toyota прави возило за на Марс

Јапонската компанија Toyota, во соработка со JAХA

Јапонската компанија Toyota, во соработка со JAХA (Јапонска агенција за воздушни и вселенски истражувања), ќе развие автомобил за истражување на Месечината.

JAXA и Toyota потпишаа договор за истражување минатата година за да работат на лунарниот ровер за превоз на луѓе, со предвиден датум за лансирање во втората половина на 2020 година.

Станува збор за еден вид возило што малку ќе потсетува на Toyota Cruiser на Toyota, а неговото име ќе биде слично – Lunar Cruiser.

Заедно, работеа на производство на тест делови за секоја техничка компонента и самиот прототип на ровер во текот на 2020 година.

Овие дела вклучуваат спроведување симулации за тестирање на моќност и тестирање на прототипови на гуми, како и употреба на виртуелна реалност.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.