Microsoft и Sony премногу чекаа за да ги објават датумите за пуштање на конзолата

Microsoft  и Sony чекаа за да ги објават датумите за пуштање на конзолата

Како што ќе започнеме со септември последната третина од оваа ужасна страшна година само две прашања за „Мајкрософт“ и „Сони“, производителите на Xbox Series X и PlayStation 5 соодветно кога и колку?

Гласините и извештаите за цената и датумот на објавување на секоја од конзолите од следната генерација – со различно ниво на доверливост – прават обиколка уште пред официјално да бидат откриени конзолите. Во случај да се прашувате најдобрата претпоставка дека PS5 ќе започне во недела на 13 ноември,а XSX ќе биде лансиран некаде пред тоа. Се шпекулира со нестабилноста на синџирот на снабдување е основната причина што компаниите чекаа толку долго за да ги објават наједноставните детали за конзолите.

Обете компании гласно изјавија дека нивните конзоли ќе бидат излезени некаде оваа година.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.