Втората генерација на чиповите на Qualcomm за лаптопи, нема да бидат доволно силни за да се натпреваруваат со Apple

Втората генерација на чиповите на Qualcomm за лаптопи, нема да бидат доволно силни за да се натпреваруваат со Apple

Минатата година, Qualcomm направи голем напредок во пазарот за лаптопи со претставувањето на неговиот чип наменет за лаптопи – Snapdragon 8cx. И во 2020 Qualcomm веќе го најави Snapdragon 8cx Gen што нуди нова конекција преку 5G мрежа заедно со подобрена безбедност, но не и многу подобрен перформанс.

Qualcomm премногу се насочи на преставувањето на 5G опцијата во новиот чип, што подзаборави на перформансите на истиот. Земајќи го во предвид ова, се поставува прашањето дали чипот на Qualcomm ќе биде доволно моќен за да се натпреварува со чипот на Apple.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.