AMD ги објави првите Ryzen процесори за хромбук-компјутери

AMD ги објави првите Ryzen процесори за хромбук-компјутери

Лаптопите базирани на нив се очекуваат во четвртиот квартал

AMD ги објави првите мобилни процесори Ryzen и Athlon за црви. Дизајнирани во соработка со Google, чиповите од серијата C Ryzen и Athlon 3000 ќе најдат место во првите хромбук-компјутери со технологија Зен. Мобилните системи од оваа категорија ќе бидат лансирани од Acer, Asus, HP и Lenovo во четвртиот квартал на 2020 година.

Ryzen 3000 C-серија нуди до 212% подобри перформанси за повеќе задачи и создавање содржина од претходните генерации AMD-базирани Chromebook. Со вградена Radeon графика, мобилните процесори Ryzen 3000 C-Series се најмоќното графичко решение што е достапно во Chromebook.

Хромбурковите базирани на AMD се брзи кога сурфате на Интернет, мултитаскинг или стриминг видео. Енергетски ефикасни мобилни чипови можат да бидат вградени во потенки и полесни Chromebook-уреди, со подолго траење на батеријата и со подобрена конекција за Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *