Преглед на Logitech MX Anywhere 3: најдоброто станува сè помало.

Врвно лизгање.

Logitech’s MX Anywhere 3 е неодамна објавениот наследник на MX Anywhere 2S од 2017 година, а помалиот брат на MX Master 3, еден од најдобрите глувци наоколу. Помал е, дизајниран за патувања и служи како скоро совршен компактен глушец за секој што сака да биде малку попродуктивен, без разлика дали е дома или во движење.

Logitech’s MX Master 3 $ 99 е најпознат по своето фантастично тркало за скролување, кое компанијата го редизајнираше минатата година со нов систем за електромагнетно лизгање. Речиси една година подоцна, 79,99 американски долари MX Anywhere 3 конечно го донесе истиот систем на помалото професионално глувче на Logitech.

Добрата вест е што тркалото за движење преминува кон помалиот глушец беспрекорно, со истите режими на крцкање и мазно движење кои нудат невиден тактилен одговор и ви овозможуваат да летате низ вашите страници или табели. MX Anywhere 3 исто така ви овозможува да го прилагодите отпорот, доколку претпочитате уште поизразени хаптички фидбек.

Logitech вели дека батеријата трае до 70 дена, подвиг што не можев да го проверам со оглед на тоа што го имав само неколку недели, но досега, толку добар. Полнењето се врши преку USB-C, а поврзаноста може да се изврши преку директна жица, Bluetooth или со безжичен dongle на Logitech’s USB-A.

Дизајнот исто така е прилагоден на новиот глушец, со зафатот, поставувањето копче и формата променети некогаш толку малку за да биде поудобно да се држи. Убаво е да се користи; страничните копчиња сместени веднаш под палецот за лесен пристап.

Новиот модел дури нуди опција за замена на една од најголемите компоненти што недостасуваат од поголемиот глушец: недостаток на секундарно хоризонтално тркало за движење. Додека сè уште нема второ средно тркало, MX Anywhere 3 ви дозволува да држите едно од страничните копчиња во кое било време за да скролувате хоризонтално користејќи го главното тркало. Исто така, има неколку нови имплементации на софтвер специфични за апликациите во софтверот Опции на Logitech, вклучувајќи ја и опцијата да ги користите тие две странични копчиња како копчиња за вклучување или вклучување на вашиот фотоапарат во зумирање.

Всушност, единствената вистинска маана на која наидов со MX Anywhere 3 е тоа што не е MX Master 3, кој сепак нуди поголем, поудобен зафат и тоа второ тркало за движење за 20 долари повеќе. И додека MX Anywhere 3 има предност за преносливост, тешко е да препорачате преносен глушец со оглед на недостатокот на патувања во моментов.

Сепак, ако претпочитате потрадиционален глушец со форма, не пречи што недостасува тркалото за скролување или само претпочитате помала големина (и цена), MX Anywhere 3 е тешко да се победи.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *