Пад на приходи и продажба на смарт часовници

Паметните часовници сега се доволно достапни за масовниот потрошувач

Паметните часовници сега се доволно достапни за масовниот потрошувач, што е причина за нивната постојана стабилна продажба.

Овој пазарен сегмент оствари приход за производителите од 27 милијарди американски долари.

Аналитичарите предвидуваат дека оваа бројка ќе се зголеми во текот на следните три години и ќе достигне 64 милијарди долари во 2024.

Пандемијата предизвика пад на продажбата на смарт часовници од почетокот на годината, но ова е логично и овие процеси влијаат на повеќето сегменти на технолошката индустрија.

Од GlobalDoda предвидуваат пад на продажбата од 9% оваа година, како и 10% намалување на годишните приходи за производителите.

Многу луѓе не чувствуваат потреба да поседуваат вакви уреди затоа што сега можат да ги направат истите работи со паметните телефони.

Сепак, GlobalDoda верува дека овој став постепено ќе се менува и на долг рок паметните часовници ќе продолжат да генерираат повеќе приходи.

Најголем интерес ќе предизвикаат спортски модели кои имаат пулс оксиметар, кој ги следи и прикажува информации за заситеноста на крвта со кислород.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.