Fitbit Sense може да ја следи температурата на кожата

Може да ја следи температурата на кожата за да го намали нивото на стрес

Конкуренцијата за преносни гаџети и фитнес-trackers е доволно жестока за да има огромен спектар на атрактивни модели, дури и во буџетската класа.

Fitbit е популарна марка со силно присуство, која сега го ажурира своето портфолио со премиера на два нови паметни часовници. Овие се Fitbit Sense и Versa 3.

Новиот предводник на компанијата изведува детални скенирања на отчукувањата на срцето со помош на претходно инсталираната апликација Електрокардиограм (EKG).

Fitbit Sense нуди и единствена карактеристика за следење на нивото на стрес и може да ве предупреди ако вредностите се превисоки, што може да биде доста корисно во денешниот динамичен свет.

За да се изврши анализата, неопходно е корисникот да ја постави дланката над екранот и да започне да дише.

Вградените сензори на паметниот часовник ќе ги мерат отчукувањата на срцето, но и температурата на кожата, што е важно со интеграцијата на EDA сензорот за електродермална активност.

Податоците ќе бидат обработени од апликацијата Fitbit, која ќе ги пресмета нивоата на стрес и ќе се обиде со текот на времето да разбере зошто вашата кожа се чувствува жешка, студена или леплива.

Fitbit Sense ќе биде достапен за 329 долари. Продажбата започнува во септември.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.