Безжично полнење на уреди од далечина

Huawei патентираше нова технологија

Huawei тестира многу концепти со кои се обидува да ги подобри своите уреди. Не треба да заборавиме дека Huawei доминира и во сегментот на телекомуникациска опрема и е компанија со сериозни позиции во промоција на 5G технологијата.

Санкциите на американската влада не ја спречуваат Huawei да биде креативна во своите производи.

Патентот на Huawei ја открива нивната идеја за паметна опција што ни овозможува безжично полнење на уредите од далечина.

Спроведувањето на овој концепт ќе потрае, бидејќи технологијата сè уште не дозволува бесплатно полнење преку Bluetooth, бидејќи емитуваме музика и поврзуваме периферни додатоци.

Ова е сериозен технолошки предизвик што инженерите на Huawei сакаат да го елиминираат и дополнително да ја олеснат комуникацијата помеѓу паметните гаџети.

Huawei нуди компактен уред кој обезбедува безжичен сигнал за неколку уреди од непосредна близина. Овој начин на пренесување енергија има голем потенцијал и Huawei гледа иднина во која ги полниме сите уреди во нашите домови.

Идеално, таквата технологија ќе го реши проблемот со потрошувачката на батеријата на сите околни гаџети.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *