EMUI 11 ќе биде достапен за 250 милиони корисници

Компанијата дополнително ќе открие кога точно ажурирањето ќе биде достапно

EMUI 10.1 веќе се користи од сопственици на повеќе од 30 паметни телефони и таблети со логото Huawei. Компанијата работи напорно на следната верзија на корисничкиот интерфејс.

Првите јавни демонстрации на EMUI 11, како и официјалната премиера се очекува да се одржат на настанот HDC 2020.

Годинашната конференција за развивачи е закажана за 10-12 септември, кога ќе дознаеме повеќе за подобрувања во HMS Core 5.0 и Harmony OS 2.0. Плановите на компанијата бараат EMUI 11 да се заснова на Android 11, кој премиерно ќе се одржи на 8 септември.

Вистинските ажурирања на тековните уреди веројатно ќе започнат во октомври, кога за прв пат ќе видиме Huawei Mate 40 предводници на кинескиот производител.

Ако се оди според планот, ажурираниот интерфејс ќе биде достапен за повеќе од 40 уреди Huawei пред крајот на 2020 година.

Влошените односи меѓу САД и Кина веќе ја принудија Huawei активно да започне со изградба на сопствен екосистем за да се натпреварува со Windows и Android.

Ова е сложен процес кој бара сериозни инвестиции и долго време за спроведување. EMUI 11 ќе игра клучна улога во остварувањето на амбициозните цели на компанијата.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.