Lenovo ThinkBook Plus лаптоп со два дисплеја

Бизнис лаптоп со два дисплеја и спектакуларен дизајн

За време на изложбата CES 2020 во Лас Вегас – Леново претстави разни интересни уреди, а можеби најинтересно од нив се нарекува ThinkBook Plus.

Несомнено најинтересно во ThinkBook Plus е неговата мултифункционалност, што се забележува веднаш штом ќе го извадиме компјутерот од своето поле и ќе го поставиме пред нас.

Tука, покрај главниот дисплеј, постои и секунда, која е постојано активна. Или поточно, пасивно активни, затоа што како електронските читачи, овој дисплеј не бара голема потрошувачка на енергија и е активен дури и кога лаптопот е исклучен. Има целосна дијагонала од 10,8 “и е монохроматски.

Можете да направите разновидни работи, како што е скицирање и правење брзи белешки, со користење на дигиталното пенкало што доаѓа со лаптопот.

Потоа можете да ги прикажете на екранот во боја 13,3-инчи во внатрешноста на лаптопот. Еве ја функцијата OneNote што ви овозможува да ги претворите мислите во текст, дијаграми и илустрации.

Кога не го користите штотуку спомнатото пенкало, може да се прикачи на телото на лаптопот на магнетна основа. Да, тој е метален и создава врвно чувство.

Случајот не е само убав и силен, туку служи и како пасивен елемент за ладење на хардверот, што ThinkBook Plus е прилично сериозен.

Главниот приказ на лаптопот, како што веќе споменавме, има дијагонала од 13,3 “. Матрицата е IPS со класична FHD резолуција (1920 x 1080 пиксели) .Во реалноста, повисока резолуција за оваа големина на екранот е непотребна.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.