Neuralink мозочен чип кој може да го промени вашето расположение

Технологијата би помогнала во олеснување на стресот и вознемиреноста

Проект од основачот Маск во изминатиот период претрпел многу промени и ажурирање на претходните невролошки функции. Маск соопшти дека на 28 август оваа година детално ќе објасни за што станува збор.

Neuralink е компанија на милијардерот Елон Маск, и таа во моментот развива нова функција на својот мозочен чип кој ќе им овозможи на луѓето да го изберат расположението кое го посакуваат преку балансирање на нивото на хормоните.

Технолошката компанија континуирано работи на овој тековен проект од кој треба да чипот кој ќе може да ги контролира емоциите и расположението на човекот, со испуштање бранови што се надвор од вообичаената природна фреквенција.

Технологијата би помогнала во олеснување на стресот и вознемиреноста со промена и балансирање на нивото на хормоните во мозокот, како и олеснување на емоционалниот стрес.

„Функцијата на мозочниот чип ќе ја надмине својата оригинална иновативна мисија и ќе им помогне на луѓето со целосно оштетен ‘рбетен мозок да ја вратат подвижноста“, вели Маск.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *