Huawei Watch GT 2 Pro ќе биде претставен со Huawei Mate 40

Премиерата на Huawei Mate 40 е долгоочекуван настан

Премиерата на Huawei Mate 40 е долгоочекуваниот настан кој ќе биде поврзан со премиерата на неколку други привлечни уреди.

Компанијата, исто така, доби регионални сертификати во различни земји низ целиот свет на претстојниот смарт часовник. Овој модел е означен во базата на податоци како „VID-B19“, но се очекува да биде претставен како Huawei Watch GT 2 Pro.

Уредот се развива како наследник на популарната Huawei Watch GT 2, која беше претставена минатиот септември.

Веројатно новиот часовник ќе се продава во верзии со две различни големини, имено 42мм и 46мм. Huawei ќе го претстави како оптимален додаток на паметните телефони од серијата Mate 40.

Веќе знаеме некои технички спецификации на Huawei Watch GT 2 Pro.

Моделот ќе биде опремен со дисплеи од 1,2 “и 1,39 инчи со технологија AMOLED и резолуција од 390х390 пиксели (454х454 пиксели) и 454х454 пиксели, соодветно. Брзата брзина на смарт-часовникот ќе ја гарантира процесорот Huawei Kirin A1.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *