Tags :Instagram

Социјални Медиуми

Фејсбук прави голем чекор во поврзувањето на Инстаграм, Месенџер и

Некои корисници на Инстаграм сега ќе можат да им порачуваат на своите пријатели на Месенџер, без да им треба сметка на Фејсбук. Овој потег е првиот чекор во планот на Фејсбук за интеграција на Инстаграм, WhatsApp и Messenger, објавен минатата година. Овој напор може ефективно да ја зацврсти доминацијата на Фејсбук над пазарот на пораки […]Read More

Вести Новости

Фејсбук лансира меѓу-платформски пораки на Инстаграм и Месенџер.

Но, сè уште не е достапна за сите корисници. Фејсбук го направи својот најголем чекор досега во интеграцијата на своите различни платформи за пораки, дозволувајќи им на избрани корисници на „Месинџер“ и „Инстаграм“ да испраќаат пораки една до друга апликација до апликација. Покрај лансирањето на крос-платформските пораки, Инстаграм исто така добива голем ремонт на својот […]Read More

Социјални Медиуми

Facebook ги спои разговорите на Messenger и Instagram

Facebook исто така веќе откри планови за спојување на Messenger, WhatsApp и Instagram Компанијата поседува некои од најпопуларните мобилни апликации во индустријата. Facebook исто така веќе откри планови за спојување на Messenger, WhatsApp и Instagram во заедничка платформа. Таквата миграција е поврзана со сериозни технолошки бариери и ќе трае долго. Сепак, проектот постепено почнува да […]Read More

Социјални Медиуми

Facebook и Instagram наскоро ќе станат една апликација

Двете платформи направија уште еден чекор кон спојување Корисниците на Instagram веќе некое време можат да ги споделуваат своите Instagram stories на нивниот Facebook профил, а двете платформи направија уште еден чекор кон спојување. Корисниците на Facebook сега можат да ги видат и приказните на своите пријатeли од Instagram. Новата опција е сè уште во […]Read More

Социјални Медиуми

Можете да гледате Story објави од Instagram на Facebook

Корисниците на Facebook можат да ги гледаат Story објавите од Instagram Facebook веќе долго им допушта на корисниците своите Story од Instagram да ги објават директно и на Facebook, а сега ја тестира можноста за преглед на Instagram Story објавите преку апликацијата за Facebook. Некои корисници на Facebook неодамна забележаа дека можат да ги гледаат […]Read More

Социјални Медиуми

Изложени 235 милиони TikTok, Instagram и YouTube профили

Корисниците во опасност по повредата предизвикана од Web Scraping Да се ​​задржиме безбедни на Интернет е дефинитивно нешто што треба да го направиме. Како и да е, секогаш ќе има повреда што предизвикува многу проблеми. Денешниот извештај зборува за тоа како се случи огромна повреда кога 235 милиони профили на корисници на луѓе кои користат […]Read More

Социјални Медиуми

Instagram пронајде ново место за реклами на вашиот feed

 Instagram пронајде ново место за реклами на вашиот fee Instagram пронајде ново место за реклами на крајот на вашиот feed. Апликацијата во сопственост на Facebook воведе нова функција што ќе ги алармира корисниците кога тие ќе “изскролаат” целата нова содржина, со порака која гласи: “You’re All Caught Up”. После оваа порака, корисниците ќе имаат можност […]Read More

Социјални Медиуми

Instagram вметнува QR кодови за да можете брзо да ги

Instagram вметнува QR кодови за да можете брзо да ги акоунтите Само што минатиот месец WhatsApp официјално ја воведе можноста за додавање контакти преку QR код.Компанијата денес започна широко да ги искористи QR-кодовите во својата апликација,откако ја тестираше карактеристиката минатата година во Јапонија. Настрана од WhatsApp следат слични потези од апликации како Messenger и Snapchat, кои потекнуваат од концептот.Сепак […]Read More

Социјални Медиуми

Facebook почна да спојува разговори од Messenger и Instagram

Facebook е влијателно име во дигиталниот свет во кој живееме Овие се две од најпопуларните апликации за комуникација во светот, кои ја претставуваат иднината за деловниот модел што следи Facebook. Желбата на компанијата за понатамошно проширување на својот екосистем е поврзана и со подлабока интеграција, дозволувајќи им на Facebook Messenger и WhatsApp да можат да […]Read More

Социјални Медиуми

Facebook започнува со спојување разговори на Instagram и Messenger

Facebook започнува со спојување разговори на Instagram и Messenger Да потсетиме Фејсбук го купи Инстаграм за една милијарда долари во 2012 година,а WhatsApp го купи во 2014 година за 19 милијарди долари.  Откако ќе го достигнете ажурирањето редовната икона DM во горниот десен агол на Instagram ќе се заменува со логото на Facebook Messenger. Алатките на Инстаграм пообоени од порано а […]Read More